torsdag 8 december 2011

Kontakt!

Idag tog jag kontakt med en gammal vän. Det går inte att prata med alla människor samtidigt och du kan heller inte alltid vårda dina vänskaper på det sätt du någonstans önskar. Det finns alltid begränsningar. Alla människor är unika på sitt sätt.

Den person jag talar om nu är en positiv, andlig och mental person. Vi har vissa delar av vår världsbild och värderingar i samstämmighet. Vilket innebär att en kontakt kan vara fruktbar. Den kan leda någon vart. I vart fall stärker och berikar det mig med mentalt och andligt utbyte.

Sedan är det här inte det enda sättet att utvecklas. Det finns många sidor som kan behöva stärkas. Just nu känns det emellertid för mig såsom kommunikation skulle ha en viss betydelse.

Det finns en världsplan och det finns en plan för varje människas liv. Det är när du kommer i kontakt med denna plan och följer denna plan som livet blir lite lättare att leva. Det blir tydligare. Det blir klarare. Personlig utveckling är själslig utveckling - plus alla andra jordiska, emotionella och praktiska delar som krävs i förlängningen. Själen ger inte dig mer impulser än du kan klara av. Du måste arbeta av impulserna. Det vill säga du behöver föra ned det andliga och spirituella ljuset på ett praktiskt plan.

Det är här kontakterna med andra människor kan bli oerhört viktiga. Om de har en andlig sida vill säga. Om de saknar den kan det bli problem.

Har du inte en vän med andliga intressen vart vänder du dig då? Jag rekommenderar varmt att du vänder dig till en församling eller en kyrka. Det är så gott som alltid tillåtet att gå till den svenska kyrkan. Att ta nattvarden och därmed ta del av världsläraren Jesus testamente till mänskligheten anser jag vara en av de mer stärkande saker du kan göra för din personliga utveckling. För andra kan det vara mer aktuellt med en nyandlig grupp eller ett andligt center.

Men visst kan du utvecklas jordiskt, praktiskt och i din karriär även utan ett andlig perspektiv. Det är faktiskt den vägen som de flesta rekommenderar. Utbudet av praktisk, fysisk och jordisk utveckling är mycket rikhaltig och med rätt inställning finns det många guldkorn att hitta här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar